MOOSE PAINT

Pris:
159 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Älgest färg från Jämtland

100 gram i glasburk i pappburk.

Skriv kulörnamnet/namnen i meddelanderutan.

Moose Paint är en heimgjord färgpulversblandning som med vatten blir en möbel och tingfärg. I en kopp, glas eller nåt; rör försiktigt ihop 1 del pulver + ca 1½ del vatten till en fyllig, fluffig färg. Konsistensen bör ungefär vara så att du nästan kan vända blandningskärlet upp och ner utan att färgen rinner ur. Låt gärna blandningen stå ett tag innan användning, ju längre, desto slätare färg. Blandningen bör användas inom några dagar. Blanda bara lite i taget.

Moose Paint finns i 12 sköna kulörer och innehåller krita, kalk, pigment (titanvitt i de ljusa) och vegetabiliskt bindemedel.

Moose Paint ska hanteras med försiktighet! Förvaras utom räckhåll för barn. Undvik att andas in pulvret och skydda ögonen! Innehåller ingrediens från baljväxtriket så tänk på det om du är allergisk.

Moose Paint fäster bättre på sugande underlag än glatta men jag har provat på olika slags ytor; tidigare målade, metall, glas och på vissa plastsaker och då har det funkat bra, dock går färgen att skrapa loss på metall, glas och plast men om det är saker som inte kräver en tålig yta, ska hängas upp på väggen eller stå och vara dekorativa på en hylla funkar det nog bra! En får pröva sig fram.

Färgen torkar fort men stryk inte följade lager för tätt inpå så inte det undre lagret ”följer med”. Andra lagret målas med fördel rätt tjockt, eller lagom i alla fall...liksom mer lappas på än stryks med hård penselföring...

Den målade ytan blir ganska slät efter torkning och det behövs endast en lätt avslipning med fint slippapper. Tjocka lager på varandra med för snabb torkning (med hårtork t.ex.) ger krackelerad effekt.

Ytbehandling av något slag behövs på ytor som kräver tålighet. Olika behandling ger olika effekt; dvs. ytan kan bli mörkare, djupna mer eller mindre beroende på behandling.

100 gram färg ger lite olika mängd färdigfärg i volym pga. att pigmenten väger olika mycket/komprimerar ihop blandningen olika mycket men på ett ungefär blir det 2,5–4 dl färdigfärg av 100 gram pulver.

Moose Paint levereras i glasburk i pappburk. Glasburken går att använda till annat när pulvret är slut och i pappburken kan du blanda färg.

Tips! Tvätta penslarna över en bytta, häll blasket i någon behållare och lämna in till återvinningen. Så onödigt med klegg i avloppet!

På bilden med en massa rosa möbler och grejer har jag blandat 50 gram av vardera två kulörer och målade så länge färgen räckte. Beroende på kulör kanske de täcker och räcker olika mycket men det här är ett exempel i alla fall :)